Ventura with SSO via SAML (Azure AD) Won't Connect

Got a problem with Viscosity or need help? Ask here!

dually321

Posts: 1
Joined: Fri Dec 09, 2022 2:18 am

Post by dually321 » Fri Dec 09, 2022 2:23 am
Hello,

Trialing this product and cannot get past the SAML authentication from Azure AD.

Setup:
macOS 13.0.1 (22A400)
Viscosity 1.10.5b8 (1618)
OpenVPN Cloud that uses SAML authentication from Microsoft Azure AD

When connecting in Viscosity I get the web prompt, enter my Azure AD credentials, then it takes me to OpenVPN Cloud's user login site instead of closing the web prompt and finishing the connection. Viscosity gets stuck at authenticating.

Any help appreciated. Thanks!

James

User avatar
Posts: 2220
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:27 pm

Post by James » Fri Dec 16, 2022 12:55 am
Hi dually321,

I've gone ahead and created a test OpenVPN Cloud server configured with SAML to an Azure Active Directory setup, and I'm afraid I'm unable to replicate the behaviour you've seen.

It's possible your SAML/SSO setup might be configured with a URL redirect or something similar post login, however that shouldn't affect the authentication step when connecting a VPN connection (the OpenVPN server should still authenticate the session and the browser window will close).

I recommend checking the connection log to see if there may be any clues there:
https://www.sparklabs.com/support/kb/ar ... envpn-log/

Cheers,
James
Web: https://www.sparklabs.com
Support: https://www.sparklabs.com/support
Twitter: https://twitter.com/sparklabs
2 posts Page 1 of 1