Disconnected after 5 seconds

Got a problem with Viscosity or need help? Ask here!

EpicureConseils

Posts: 1
Joined: Wed Mar 03, 2021 2:29 am

Post by EpicureConseils » Wed Mar 03, 2021 2:43 am
Hello,

I have a problem that I did not encounter before with my VPN (viscosity).
Indeed, it connects well and I am then disconnected.

I have several errors displayed:
Code: Select all
mars 02 4:31:42 PM: État changé en Connecté
mars 02 4:31:46 PM: Connection reset, restarting [-1]
mars 02 4:31:46 PM: SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
mars 02 4:31:47 PM: État changé en Connexion en cours
mars 02 4:31:47 PM: Valid existing endpoint found... 77.129.218.161:1194:tcp-client
mars 02 4:31:47 PM: WARNING: No server certificate verification method has been enabled.  See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
mars 02 4:31:47 PM: TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]77.129.218.161:1194
mars 02 4:31:47 PM: Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]77.129.218.161:1194 [nonblock]
mars 02 4:31:48 PM: TCP connection established with [AF_INET]77.129.218.161:1194
mars 02 4:31:48 PM: TCP_CLIENT link local: (not bound)
mars 02 4:31:48 PM: TCP_CLIENT link remote: [AF_INET]77.129.218.161:1194
mars 02 4:31:48 PM: État changé en Authenticating
mars 02 4:31:49 PM: WARNING: 'dev-type' is used inconsistently, local='dev-type tap', remote='dev-type tun'
mars 02 4:31:49 PM: WARNING: 'link-mtu' is used inconsistently, local='link-mtu 1592', remote='link-mtu 1560'
mars 02 4:31:49 PM: WARNING: 'tun-mtu' is used inconsistently, local='tun-mtu 1532', remote='tun-mtu 1500'
mars 02 4:31:49 PM: [host-certificate] Peer Connection Initiated with [AF_INET]77.129.218.161:1194
mars 02 4:31:49 PM: État changé en Connexion en cours
mars 02 4:31:49 PM: Preserving previous TUN/TAP instance: vpngraphico1
mars 02 4:31:49 PM: Initialization Sequence Completed
mars 02 4:31:49 PM: Avertissement: DNS divisé est utilisé mais aucun domaine DNS n'est présent. Le ou les serveurs DNS pour cette connexion ne peut pas être utilisé. Pour plus d’informations, veuillez consulter: https://www.sparklabs.com/support/kb/article/warning-split-dns-is-being-used-however-no-dns-domains-are-present/
Server - [fe80::aa6a:bbff:fe5b:9f30]:53; Lookup Type - Any; Domains - home.
Server - 192.168.1.1:53; Lookup Type - Any; Domains - home.

mars 02 4:31:49 PM: État changé en Connecté
mars 02 4:31:50 PM: État changé en Déconnexion
mars 02 4:31:50 PM: NOTE: Release of DHCP-assigned IP address lease on TAP-Windows adapter failed: Le fichier sp�cifi� est introuvable.   (code=2)
mars 02 4:31:50 PM: SIGTERM[hard,] received, process exiting
mars 02 4:31:50 PM: État changé en Déconnecté
Do you have an idea please?
Thank you in advance and wish you a nice day.
Attachments
vpngraphico1 Log.txt
(59.68 KiB) Downloaded 66 times

James

User avatar
Posts: 2076
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:27 pm

Post by James » Thu Mar 04, 2021 3:41 am
Hi EpicureConseils,

It appears the network interface type set does not match what the server is set to use:
Code: Select all
mars 02 4:31:49 PM: WARNING: 'dev-type' is used inconsistently, local='dev-type tap', remote='dev-type tun'
Both the server and client must be set to the same interface type, either TUN or TAP. In this case the server is set to TUN, but your client configuration is set to use TAP.

If you were given this configuration by your VPN Provider, I recommend getting in touch with them as it likely points to a problem with the configuration. Otherwise you can try changing the type to TUN in Viscosity by editing your connection in the Preferences window, and changing the "Device" dropdown menu to "tun".

Cheers,
James
James Bekkema
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs
2 posts Page 1 of 1