Windows 10 does not really connect

Got a problem with Viscosity or need help? Ask here!

orcinusxhr

Posts: 5
Joined: Mon Jul 20, 2015 5:37 pm

Post by orcinusxhr » Mon Jul 20, 2015 5:40 pm
I'm using Viscosity on Mac and it works fine. Wanted to use it here on Windows too, but I have a strange effect - Viscosity connects, but nothing is routed correctly, network reports to be in "no access" status.

On Windows 8 it all works just fine.

Eric

User avatar
Posts: 1090
Joined: Sun Jan 03, 2010 3:27 am

Post by Eric » Mon Jul 20, 2015 7:31 pm
Hi orcinusxhr,

Could you please post a copy of your OpenVPN log and your routing table once connected and we can take a look. Please ensure you are also using the latest version of Viscosity (1.5.8 at the time of posting). Please also ensure you are using the latest release of Windows 10 (10240 at the time of posting).
http://www.sparklabs.com/support/viewin ... envpn_log/

To get your routing table:
Go to search, type cmd and press enter
Type 'route print' without quotes and press Enter.

Regards,
Eric
Eric Thorpe
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs

orcinusxhr

Posts: 5
Joined: Mon Jul 20, 2015 5:37 pm

Post by orcinusxhr » Tue Jul 21, 2015 7:46 pm
Can we please do this in a non-public email? Thank you.

Eric

User avatar
Posts: 1090
Joined: Sun Jan 03, 2010 3:27 am

Post by Eric » Thu Jul 23, 2015 7:38 am
Hi orcinusxhr,

You are welcome to send us an email with the requested details.
https://www.sparklabs.com/support/#contact

Regards,
Eric
Eric Thorpe
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs

PatrickStar

Posts: 1
Joined: Fri Jul 24, 2015 9:16 pm

Post by PatrickStar » Fri Jul 24, 2015 9:22 pm
Hello

I have the same problem. Cannot connect to any of my VPN Servers with Viscosity 1.5.8 running on Windows 10 (10240). On the previous Windows 10 builds I had no problems.

orcinusxhr

Posts: 5
Joined: Mon Jul 20, 2015 5:37 pm

Post by orcinusxhr » Sat Jul 25, 2015 12:38 am
Judging by the fact that on Ubuntu 15.04 I had to use resolvconf to fix DNS for VPN, I presume the same applies to Windows 10 now.

https://github.com/masterkorp/openvpn-u ... esolv-conf

However, I have no idea how to do it on Windows :)

Eric

User avatar
Posts: 1090
Joined: Sun Jan 03, 2010 3:27 am

Post by Eric » Mon Jul 27, 2015 10:37 am
Hi PatrickStar,

Could you please post or email us the details request in the second post and we can help you troubleshoot.

orcinusxhr,

OpenVPN and Viscosity do all DNS setup, so this will not be related to resolvconf. We have also experienced no problems in our internal testing on the latest Windows 10 build.

Regards,
Eric
Eric Thorpe
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs

orcinusxhr

Posts: 5
Joined: Mon Jul 20, 2015 5:37 pm

Post by orcinusxhr » Mon Jul 27, 2015 8:07 pm
Have you installed a clean 10240 build for the lab machine?

Eric

User avatar
Posts: 1090
Joined: Sun Jan 03, 2010 3:27 am

Post by Eric » Mon Jul 27, 2015 9:14 pm
Hi orcinusxhr,

We test on both a machine that has had incremental updates and we test each fresh release to the slow ring as a new install. 10240 has been tested in both ways.

Regards,
Eric
Eric Thorpe
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs

orcinusxhr

Posts: 5
Joined: Mon Jul 20, 2015 5:37 pm

Post by orcinusxhr » Mon Jul 27, 2015 10:30 pm
Thank you. I'll proceed to see if these things help.
18 posts Page 1 of 2