Page 1 of 1

Can't connect to RDP after viscosity installation

Posted: Fri Jan 05, 2018 3:49 am
by elweilando
heyho!

I need to connect to an openVPN from an azure windows 2016 R2 virtual machine.
After the installation of viscosity v1.7 I can't connect anymore to the RDP and it seems that the vm has no network more.

knows anybody how I can fix this or what the reason for this issue is?

Re: Can't connect to RDP after viscosity installation

Posted: Fri Jan 05, 2018 12:27 pm
by Eric
Hi elweilando,

Please start with the following to try and determine what is causing the issue - http://sparklabs.com/support/kb/article ... connection

Regards,
Eric

Re: Can't connect to RDP after viscosity installation

Posted: Wed Jan 10, 2018 1:02 am
by elweilando
ipconfig and routes are unchanged after installation. but if I restart the azure vm, I can't connect anymore to the azure vm.
I use now the openvpn-client (OpenVPN 2.4.4 -- released on 2017.09.26) and it works.

Re: Can't connect to RDP after viscosity installation

Posted: Wed Jan 10, 2018 11:54 am
by Eric
Hi elweilando,

It sounds like you might have DNS misconfigured on your server, most likely Split DNS is forcing lookups across the VPN due to domains you are pushing, or your server does not know about your RDP DNS due to it being local and Viscosity is set to Full DNS. You can adjust your DNS on your server to correct this problem, or you can turn off this behaviour by setting the DNS Mode on the connection to Full DNS (Edit the connection and go to the Networking tab), and then going to Preferences -> Advanced and ticking "Use Windows DNS System for Full DNS".

http://sparklabs.com/support/kb/article ... #dns-modes

Regards,
Eric